joi, 24 ianuarie 2013

A trebuit sa ajung la Bucuresti zilele trecute cu diverse probleme si am profitat de ocazie si fost sa vizitez un “vitralist” . Cel putin asa se intelegea din pagina de net. Doream sa cumpar niste banda  de Cupru pentru o veioza Tiffany. Am ajuns la adresa respectiva si spre marea mea surprindere,  respectivul facea vitralii cu plumb adeziv. Sunt de acord ca este mai ieftin, mai rapid, dar… produsul finit nu este vitraliu. Rezultatul , in opinia mea, nu este nimic altceva decat un geam decorat. Dupa ce m-am linistit si cu “vitralistul” respectiv, am facut o plimbare prin Muzeul Satului.  Si acolo am gasit aceasta “palanca”, o bucata de acoperis. Ce acoperea... nu stiu.... "cotetul catelului"...glumesc.


 


La prima vedere, te intrebi de ce nu au fost in stare curatorii muzeului sa o pozitioneze si drept, ca nu era mare scofala. Dar, cand te uiti mai atent, observi ca este o solutie estrem de simpla, ieftina si ingenioasa pentru eliminarea jgheaburilor si burlanelor. Scandurile sunt puse in evantai,si  intreagul acoperis este inclinat, astfel incat apa cand curge sa se prelinga, doar pe muchia scandurilor si sa se scurga prin coltul acoperisului. Extrem de ingenios si ieftin. Daca nu o vezi atunci cand ploua, e destul de greu sa-ti dai seama de rostul inclinarii si evazarii.

Un comentariu:

  1. ..asa ca, in final, ramane de apreciat doar calitatea fotografiilor, si mai putin ideea ”ingenioasa” a acestei struto-camile...
    :d

    RăspundețiȘtergere