luni, 18 februarie 2013


Acum cateva zile am fost la  concertul organizat de  Mike Godoraja & Blue Spirit, concert denumit: “diavolul si ROBERT JOHNSON”.  Nu stiu exact cata lume agreaza genul, dar, daca sunt foarte putini, foarte rau pentru restul. Spun asta pentru ca este singurul artist din Romania care are curajul sa faca muzica. Vorbesc despre curaj, deoarece, atunci cand aduni DECAT 40 de auditori, un bilet care costa imensa suma de 20 lei si canti 2 ore si o faci astfel incat lumea sa nu se opreasca din aplaudat, trebuie sa ai mult curaj si mai cu seama sa fii indragostit de muzica. Nu sa iubesti muzica ci sa fii indragostit, astfel fiind capabil sa oferii celor care te asculta tot timpul maximul de emotie si traire.

Am fost la doua concerte sustinute de ei, primul la Stufstock Vama Veche, unde a fost prima oara cand am ascultat cu adevarat Led Zeppelin. In acompaniamentul lui Marius Mihalache sa asculti toate hiturile “Zeppelin-ene”  si impresionant interpretate de Mike Godoroja  & Blue Spirit este o ocazie unica.

Al doilea concert a fost in Craiova unde s-a canta Blues. Nu pot sa descriu senzatia si atmosfera dintr-un bar mic, gen crama, mult fum, o lumina difuza si muzica buna.

Daca esti atent la locatiile alese pentru concerte lui, atunci realizezi nici acest lucru nu este lasat la voia intamplarii. Blues s-a cantat intr-un loc care te face sa te gandesti barurile americane pline unde toata lumea fumeaza, bea whisky si asculta ghitarile si versurile cantecelor de “munca” , concertul “diavolul si ROBERT JOHNSON” deasemena blues, s-a desfasurat intr-o atmosfera mai intima asfel incat sa poti sa-l apreciezi pe ROBERT JOHNSON, omul care si-a vandut sufletul Diavolului intr-o intersectie.

Nu sunt un critic de muzica, dar atunci cand pleci de la concertele lui fiecare fibra a corpului spune “mai vreau - mai vreau”  cred ca si-a atins telul. Acela de a face muzica.

 o urare...



si un protest...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu